Kurv

0

Din kurv er tom

Gå til shoppen

En bæredygtig forvandling

By :Christian Nikolaj 0 kommentarer
En bæredygtig forvandling

UPCYCLING NÅR DET ER BEDST

Renoveringsprojekter er ofte forbundet med nye og dyre løsninger, hvor det måske ikke altid er nødvendigt. Bæredygtighed har de seneste år fået ekstra stort fokus blandt mange danskere og fænomenet bliver kun mere og mere populært. 

Et upcyckling projekt af de helt store har fundet sted nær Aalborg. Hvad der her startede ud som et dunkelt og mørkbeklædt køkken er endt med at blive et indbydende og lyst rosafarvet køkken.

Louise Esko (@lousie_esko) som er kvinden bag det smukke projekt, havde før prøvet at bo i et stort hus med et helt nyt hvidt køkken. Det var indtil hun fik muligheden for at flytte ind i en ældre ejendom fra 1936. Grunden til flytningen var tildels for at opnå en større økonomisk frihed, men også kaste sig over renoveringen af sit drømmekøkken. Et køkken, der skulle afspejle personlighed og bevidste valg hvor end øjet skuer. Som Louise selv har sagt; "Jeg elsker de besværlige løsninger", hvorfor projektet var en perfekt udfordring.

 

BÆREDYGTIGHED SOM NØGLEORD

Nøgleordet for projektet var, at det skulle være indbegrebet af bæredygtighed. Alt hvad der kunne genbruges, skulle genbruges. Det er der flere gode eksempler på. I det forhenværende køkken sad blandt andet en af trepols klassiske emhætter. Den blev dog hurtigt bygget om og tilpasset så den sidder perfekt i hjørnet, da den før havde siddet og skygget lidt for vinduet. Yderligere er den blevet indrammet af de flotteste bordplader, Louise havde anskaffet igennem sit arbejde. Vores emhætter har altså flere kreative muligheder for at blive brugt igen, i din nye køkkendrøm.   

Hvad der før var et meget mørkt køkken, blev hurtigt forvandlet til det smukkeste lyse køkken, i farven rosa. Skabene blev malet om og andre greb blev sat på. Lyse farver har altid været populære og er en evig trend når der skabes nye køkkener. Når de lyse farver bliver kombineret med et dagslys, der falder smukt ind igennem vinduerne, skabes der et utroligt smukt samspil, hvilket også gør sig gældende i dette tilfælde.  

De sorte overskabe, der før sad på væggen, er nu genbrugt som en bænk i den nuværende spisebordskrog. Tidligere var krogen benyttet som opbevaring med hylder og køleskab i et lukket rum. Væggen er dog nu revet ned og vinduet der før var gemt væk, er nu med til at give et flot lysindfald. Værd at bemærke, er den sorte stikkontakt på væggen i spisekrogen. Det er nemlig den eneste ting i køkkenet (sammen med vores emhætte), der har fået lov til at overleve renoveringen. 

FRA "SKROT" TIL SLOT PÅ 24 DAGE 

At der er sket en markant forvandling, kan ingen vidst være i tvivl om. Faktisk tog det kun Louise 24 dage at gå fra det mørke og sammenpressede køkken, til denne rose køkkendrøm. Vi håber Louise får mange fine stunder i hendes flotte nye køkken.

 

 

Related post